Pages

Welcome

We bring you delicious varieties of cupcakes, cakes and desserts in many different flavours. Each cupcake and other sweet fairy cakes and desserts are made fresh with the finest and freshest ingredients to deliver the best taste and quality for you and your loved ones. Great for special celebrations and equally delectable for any other occasions such as wedding receptions, birthdays, family gatherings etc. Satisfaction guaranteed.

Luv,
Sweet Fairy

Sunday, October 28, 2007

Biskut Makmur

Ni resepi yg akem dpt dr website Hanalieza. Dh alter skit. Sedap.. kuih org dulu2. Adunan ni kalu rajin, buat la kecik2. Akem buat utk raya ari tuh besar2, bila kuar dr oven sekali tgk sebijik mcm cekodok penyet.. hehe.. tp bila salut ngan gula icing tuh cantik la pulak ;)




Bahan Doh/Kulit (50 biji)
600 gm tepung gandum
80 gm gula halus minyak sapi (ikut lembut boleh kepal)

Bahan Inti
150 gm kacang tanah
30 gm gula halus
Gula icing (untuk salut kuih)

Cara
1. Gaulkan semua bahan Doh sehingga lembut dan boleh dibentukkan.
2. Kacang tanah dibakar dalam oven selama 20 minit [sehingga kulit boleh tanggal bila di gosok kacang] Mesinkan kacang dan gaulkan dengan gula.
3. Ambil doh dan leperkan. Masukkan inti. Bentukkan bujur.
4. Bakar dalam suhu sederhana selama 20 - 25 minit [sehingga nampak masak]. Sejukkan baru golekkan dalam gula icing.

No comments:

Post a Comment

Search This Blog