Bahan (50 biji)
250 gm tepung gandum
125 gm gula castor
130 gm minyak sapi (1 tin kecil)
pewarna merah & hijau
Cara:
1. Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2. Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, plain dan hijau (warna tuh nk kene letak byk skit, kalu x nnt kuihnye pale je).
3. Bentukkan adunan seperti bebola dan cantumkan 3 warna .
4. Bakar dalam api sederhana selama 15-20 minit.
5. Bila dah sejuk golekkan dalam gula castor. Letak dlm papercup.
6. Simpan dalam balang kedap udara.
250 gm tepung gandum
125 gm gula castor
130 gm minyak sapi (1 tin kecil)
pewarna merah & hijau
Cara:
1. Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2. Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, plain dan hijau (warna tuh nk kene letak byk skit, kalu x nnt kuihnye pale je).
3. Bentukkan adunan seperti bebola dan cantumkan 3 warna .
4. Bakar dalam api sederhana selama 15-20 minit.
5. Bila dah sejuk golekkan dalam gula castor. Letak dlm papercup.
6. Simpan dalam balang kedap udara.
No comments:
Post a Comment